Hoppa till innehåll
Hem » Stockholm Zombie Walk

Stockholm Zombie Walk

Vad är Stockholm Zombie Walk?

Stockholm Zombie Walk är en årlig organiserad allmän sammankomst och parad beståendes av zombier som sker i nära samarbete med Polisen och övriga myndigheter. Deltagarna i Zombie Walken samlas på en offentligt plats och hasar sen runt Stockholms gator på ett någorlunda ordnat sätt.

Stockholm Zombie Walk är en ideell kulturförening som årligen organiserar en allmän sammankomst. Deltagarna, som är hundratals, samlas på en offentlig plats i Stockholm och går sedan en förutbestämd slinga runt stan. De består av personer som sminkat sig till zombies. Många är verkligen seriösa och ägnar timmar åt att sminka sig så utförligt och trovärdigt som möjligt. De leker med de åskådare som vill, och visar upp sig för de som bara vill titta på.

Organisationen startades i Stockholm 2006. Jag började av en tillfällighet att fota dessa parader 2012 och jag har nu följt detta i nio år. Under den tiden har jag lärt känna många som varje år deltar i paraden. Nu rullar det bara på!

Den första promenaden som benämndes ”Zombie Walk” startades i Toronto 2003. De året deltog 60 personer i paraden som var en kilometer lång. Året efter samlades 200 personer. Och 2014 var man uppe i över 15.000.

Stockholm Zombie Walk
Polisbevakad zombie-tåg
Stockholm Zombie Walk 2012
Stockholm Zombie Walk 2012
Sminkning innan avmarsch
Stockholm Zombie Walk 2014
OBS: Filmen kan vara skrämmande för känsliga personer!
Dela det här: