Hoppa till innehåll
Hem » Om FalkensBild.se

Om FalkensBild.se

Jag som har sidan FalkensBild.se heter Roger Arnefalk. Här kommer jag att presentera mina bilder i skiftande teman. Jag har inte fastnat i något speciellt fack utan är en så kallad All Round-fotograf. Men det har faktiskt blivit en hel del naturbilder den senaste tiden. Samtliga bilder på den här webbplatsen är tagna av mig, om inget annat anges.

Min kamerautrustning är av märket Nikon och helt digital, men innan den digitala kameran gjorde sitt intåg hade jag Pentax-kameror som vapen och som då var analoga. I mitt egna fotolabb framkallade och kopierade jag mina bilder själv, både i färg och svartvitt. Det var under 80 och 90-talet. En härlig tid som jag ibland kan längta tillbaka till.

Under åren 2010 och 2011 läste jag kurserna Digital bildbehandling och Fotografi – Visuell kommunikation på Högskolan i Jönköping. Under kurserna använde vi Adobe Photoshop och Lightroom. Det var också där jag fördjupade mig i dessa program och i det digitala bildarbetet. Jag har sedan fortsatt att jobba med både Lightroom och Photoshop. Jag fotograferar uteslutande i raw-format och jobbar därefter med bilderna i dessa bildbehandlingsprogram. 

I mitten av 2022 och början av 2023 gick jag kurserna WordPress Grund och WordPress Fortsättning hos Mediakurser i Stockholm. Där fick jag lära mig att bygga webbsidor från grunden. Den här sidan är mitt projekt som jag byggde under dessa kurser. Webbsidan kommer att förändras under tid och bli en mer eller mindre renodlad portfolio-sida, då det framför allt är bilder jag jobbar med. Så när du nu besöker min webbsida kanske den inte alls liknar den jag byggde under kursen, men grunden finns kvar.

Bilderna kan ses i både dator, surfplatta och mobiltelefon, men gör sig bäst på en lite större skärm.

Välkommen till min sida FalkensBild.se
Roger Arnefalk, fotograf
Startsidan

Huggorm
Stockholm Marathon. Löpare svalkar sig under en vattenspridare
Miss Li på scen
Dela det här: